Ділюсь кращим способом засолювання червоної риби (сьомга, форель, лосось): простіше не буває, риба ніжна як масло, магазинна і збоку не стоїть. Щоб заощадити я засолюю рибу сам. Так виходить не тільки дешевше але і смачніше. Крім того, все настільки просто, що кожен впорається.
Інгредієнти:
Філе сьомги, форелі, лосося 1 кг.
Сіль 2 ст. ложки (40-50 гр.)
Цукор 1 ст ложка (20-25 гр.)
Приготування:
Для початку беремо філе сьомги. Очищаємо від луски. Філе промиваємо і прибираємо зайву вологу паперовим рушником.
Далі видаляємо кістки, які ми промацуємо пальцями. Якщо залишився спинний плавник, його також видаляємо. За бажанням, зрізаємо жир на ребрах.
Щоб риба просолилася швидше і рівномірно, краще поділити її на невеликі шматочки.
Для засолювання нам знадобляться сіль НЕ йодована і цукор. На 1 кг риби беремо 2 ст. л солі ( 40-50 г ) і 1 ст. л цукру ( 20-25 г ). Перемішуємо.
Не можна засолювати рибу в алюмінієвому посуді. Підходить скляна і пластикова ємність. На дно висипаємо трохи солі з цукром. Шкурою вниз викладаємо рибу. Зверху посипаємо залишилася сумішшю із солі з усіх боків. Обтираємо руками.
Форму щільно закриваємо харчовою плівкою. Ставимо рибу в холодильник для засолювання. Через 12 годин буде малосольна риба, через 24 години, середня, через 2-3 дні вийде солона риба.Нам подобається риба через 12 годин засолювання. За бажанням її можна промити і обсушити від солі. Я цього не роблю. Сьомгу нарізаємо на тонкі скибочки.
Риба за цим рецептом має насичений смак сьомги. Виходить дуже смачно!
Цю ж рибу можна прямо з сіллю заморозити. Шматочок сьомги обертаємо в кілька шарів плівки і додатково ставимо в пакет. Далі кладемо в морозилку. При необхідності дістаємо і розморожуємо в холодильнику. Риба як свіжа, смак нічим не гірше.
Смачного!