Маринована цибуля – найкраще доповнення до м’яса або риби, приготованих на мангалі. Проте, смачно замаринована цибуля – це цілком самостійна закуска, яка чудово поєднується практично з усім.
Маринована цибуля здатна покращити смакові якості будь-яких страв, починаючи з шашликів і закінчуючи пельменями.
Така цибуля здатна зробити смачніше і соковитіше навіть надто сухе м’ясо, наприклад курячі грудки.
Ідеально маринована цибуля підійде до оселедця.
Сьогодні я розповім, як смачно замаринувати цибулю. І будемо використовувати не оцет, а тому така цибуля не просто смачна, а й корисна.
Складові:
Цибуля – 3 – 4 головки;
Свіжа зелень – петрушка або кріп – 1/2 великого пучка;
Цукор – 1 столова ложка;
Сіль – 1 чайна ложка;
Оливкова олія – 1 ложка столова (за відсутністю можна звичайне);
Вода – 100 мл;
Лимонний сік – від одного лимона.
Покрокове приготування
Цибулю очистити і нарізати або кільцями, або півкільцями.
Скласти в піалу або будь-який інший відповідний посуд.
У теплій воді розчинити сіль та цукор, влити оливкове мало і вичавити сік лимона.
Отриманим маринадом залити цибулю.
Залишити його маринуватися на 1 – 2 години.
Потім маринад злити, додати|добавляти| до цибулі свіжу зелень – кріп або петрушку.
Маринована цибуля готова.
Смачного!