Риба і молоко, багатьом таке поєднання може здатися абсурдним, але в результаті виходить справді смачно. Скумбрія, яка готується в молоці, дуже соковита і набуває ніжного, злегка вершкового смаку.
До того ж, готується досить швидко, витрачається на її приготування близько півгодини і зовсім без олії, а результат завжди відмінний з легким вершковим смаком…
Інгредієнти:
Скумбрія – 2 шт.
Цибуля – 3-4 шт.
Молоко – 400-500 мл.
Вода – 200 мл.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Чорний перець горошком – 4-5 шт.
Запашний перець – 2-3 шт.
Паприка – 1 ч. ложка
Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Очистити та промити скумбрію та цибулю. Цибулю нарізати кільцями. Скумбрію нарізати на шматки. У сковороду на дно викласти цибулю та зверху скумбрію.
Додати лавровий лист, сіль, перець та паприку. Влити трохи води та готувати після закипання на малому вогні під кришкою протягом 5 хвилин.
Потім додати молоко (краще тепле або гаряче) акуратно перемішати рибу з цибулею, накрити сковороду кришкою і готувати на невеликому вогні після закипання молочного «бульйону» ще хвилин 7-10.
Потім зняти сковороду з вогню та залишити скумбрію у гарячому молоці «доходити» ще хвилин на 10. Готову рибу викладають на тарілку, посипають зеленню і можна пригощатися!
Смачного!