Приготування соковитої і ароматної свинини в апельсиновому маринаді – м’ясо подають і в гарячому вигляді, і як холодну закуску.

Цей рецепт відразу сподобається поєднанням свинини та апельсинів, на мій погляд, цей “союз” дуже вдалий!

Ще один плюс рецепта в тому, що якщо м’ясо не з’їдається в гарячому вигляді, то потім, в холодному, з ним виходять найсмачніші бутерброди або просто самостійна нарізочка до будь-якого застілля!

Складові:

Свиняча корейка чи карбонад
Апельсини – 4 шт.

Маринад:

Цедра двох апельсинів
Часник – 2 великі зубчики
Імбир – 15-20 г.
Сіль – 0,5 ч. л.
Орегано – 1 ч. л.
Коріандр – 1 ч. л.
Чорний перець
Оливкова олія – 80 мл.
Соєвий соус – 50 мл.

Глазур:

Сік, що виділився під час запікання – 5 ст. л.
Томатний кетчуп – 1 ст. л. з гіркою
Апельсин – 1 кружечок
Мед – 1 ст. л.
Сіль – дрібка

Приготування:

У чашу блендера відправляємо цедру апельсинів, пару зубчиків часнику, імбир, орегано, коріандр, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо оливкову олію, соєвий соус і перемелюємо до повної однорідності.

Якщо переживаєте, що цедра гірчитиме, обшпарте попередньо кип’ятком. І пам’ятайте, що у справу йде лише помаранчева частина.

На м’ясі робимо надрізи навхрест і рясно змащуємо і втираємо маринад з усіх боків. Для рецепту ідеально підійде свиняча корейка або карбонад.

На лист викладаємо подушку з апельсинів, зверху кладемо наше м’ясо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо маринуватися в холодильник на 6-8 годин.

Після маринування прибираємо плівку, накриваємо фольгою, залишаючи всередині повітряну кишеню, і відправляємо запікатись у розігріту до 150 градусів духовку на 3 години.За рахунок невеликої температури та тривалого запікання м’ясо всередині вийде максимально соковитим.

Через 3 години дістаємо м’ясо, прибираємо фольгу і перекладаємо в іншу форму. Для глазурування в чашу блендера вливаємо сік, що виділився в процесі запікання, томатний кетчуп і мед. Закладаємо кружальце апельсина, на якому запікалося м’ясо, додаємо дрібку солі і перемелюємо в кашу. Якщо ви не любите солодкуватий м’ясо, мед у глазур не додавайте.

Змащуємо м’ясо глазуруванням і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, потім дістаємо, ще раз покриваємо глазур’ю і запікаємо ще 10-15 хвилин до рум’яної скоринки.

На смак м’ясо виходить трохи солодкуватим і є цитрусовий відтінок. У холодному вигляді його можна нарізати тоненько, як ковбасу. Саме у такому вигляді, на бутербродах, мені подобається найбільше! Якщо вас не лякає солодкість та “апельсиновий” присмак у м’ясі, то обов’язково варто приготувати і скуштувати!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я