Цікава ідея, як приготувати курячі стегна, фаршировані грибами, сиром, огірком – саме те, що потрібно для компанії.
Інгредієнти для приготування:
Гриби 300 г;
Стегна курячі 8 шт;
Сіль, перець, часник;
Сир 100 г;
Огірки мариновані 3 шт.;
Майонез 3 ст. л.
Рецепт приготування страви:
Гриби крупно нарізати, викласти на чисту суху сковороду, не солити і не перчити. Готувати до випаровування рідини.
Стегна краще купити вже без кісток. Якщо таких немає – звільніть м’ясо від кісток. Шкіру зі шматочків не знімайте – з нею смачніше і соковитіше. Шматочки викласти на дощечку шкірою донизу, затягнути зверху щільною харчовою плівкою чи пакетом, відбити. Стегенця посолити і поперчити з обох боків.
Огірки нарізати вздовж тонкими часточками (на 4-6 частин, залежно від розміру).
У майонез додати сухий часник або пропустити через свіжий прес. Як тільки з грибів випарується рідина, відключити вогонь, посолити та перемішати. Такі гриби можуть зберігатися у холодильнику у пластиковому контейнері кілька днів.
Сир краще використовувати такий, що добре плавиться. Сир нарізати за кількістю шматочків м’яса. М’ясо змастити майонезом із часником.
Викласти на край кожного шматочка курки трохи грибів та 1-2 шматочки огірків. Зверху покласти по шматочку сиру і повернути рулетом. Сколоти однією зубочисткою.
Рулети перекласти на вистелене фольгою деко щільно один до одного і змастити зверху майонезом, фольгу по краях підвернути щільно до м’яса. Зверху накрити фольгою та прибрати в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин до готовності. За 10 хвилин до готовності видалити фольгу зверху, щоб утворилася апетитна скоринка.
Смачного!