Шашлик складається з таких дрібних деталей, а саме гарне мясо і справжній соус. 20 соусів до шашлику.

Що потрібно?
• 3 зубчики часнику;
• 1 помідор;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• 2 ст. л. води;
• 1 ст. л. виноградного оцту;
• кріп, базилік, петрушка.
Як приготувати?
Зелень дрібно посікти, помідор нарізати на маленькі кубики, часник пропустити через прес. Поєднати всі інгредієнти і добре перемішати.

Що потрібно?
• 2–3 зубчики часнику;
• 2 ст. л. діжонської гірчиці;
• 2 ст. л. томатної пасти;
• 1 ч. л. яблучного оцту;
• зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля тощо).
Як приготувати?
Зелень та часник дрібно покришити. Змішати гірчицю, томатну пасту та оцет, з’єднати їх із зеленню. Перемішати та дати настоятися.

Що потрібно?
• 100 г аґрусу;
• 3–4 зубчики часнику;
• 1 ч. л. оливкової олії;
• щіпка меленого імбиру.
Як приготувати?
Цей соус добре поєднується з жирним шашликом. Щоб його зробити, потрібно аґрус та часник подрібнити та перемішати за допомогою блендера. Потім додати до них оливкову олію та імбир.

Що потрібно?

• 500 г кетчупу;
• 150 мл води;
• 100 мл яблучного оцту;
• 100 г тростинного цукру;
• 2 ст. л. гірчиці;
• 1 ст. л. цибульного порошку;
• 1 ст. л. часникового порошку;
• 0,5 год. л. кайєнського перцю.
Як приготувати?
Усі інгредієнти з’єднати в каструлі та поставити її на повільний вогонь. Варити, постійно помішуючи протягом 20 хвилин. Соус вийде рідким, але не рідким,
в міру солодким та гострим. Перед подачею дати охолонути. Можна приготувати напередодні вилазки на природу.

Що потрібно?
• 1 куряче яйце;
• 1 ст. л. діжонської гірчиці;
• 100 мл оливкової олії;
• сіль та перець за смаком.
Як приготувати?
Від яйця потрібно лише білок. Його потрібно збити міксером разом із гірчицею. Потім, не припиняючи збивати,
акуратно влити оливкову олію. Посолити і поперчити до смаку. Соус вийде густим і чудово підійде для курятини.

Що потрібно?
• 2 ст. л. меду;
• 2 ст. л. лимонного соку;
• 0,5 год. л. сухої гірчиці;
• 0,5 год. л. червоний мелений перцю.
Як приготувати?
З’єднати всі інгредієнти та нагріти на повільному вогні до кипіння. Перед подачею остудити.

Що потрібно?
• 500 г кетчупу;
• 100 г цукру;
• 3 зубчики часнику;
• 1 невелика цибулина;
• 2 ст. л. води;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• 1 ст. л. яблучного оцту;
• 1 ст. л. томатної пасти;
• 1 ст. л. вустерширського соусу;
• 1 ч. л. рідкого диму;
• 1 ч. л. гірчиці-порошку;
• 0,5 год. л. перцю чилі;
• мелений чорний перець до смаку.
Як приготувати?
Цибулю нарізати, додати|добавляти| воду і за допомогою блендера подрібнити до консистенції пюре. На середньому вогні розігріти оливкову олію, додати до неї цибульне пюре. Варити, поки|доки| суміш злегка не підрум’яниться. Додати решту інгредієнтів (часник пропустити через прес) і, постійно помішуючи, тримати на вогні ще 20 хвилин.
Соус вийде дуже ароматний, чудово підходить для ребер.

Що потрібно?
• 300 г замороженої чи свіжої брусниці;
• 100 г замороженої чи свіжої смородини;
• 3 ст. л. цукру;
• 1 ст. л. тертого імбиру.
Як приготувати?
Ягоди подрібнити за допомогою блендера до однорідної пюреподібної консистенції.
У невеликій каструлі на повільному вогні варити ягоди та цукор, поки останній не розчиниться і суміш не закипить. Після цього додати імбир та тримати на вогні ще 3 хвилини. Перед подачею остудити і додати кілька свіжих ягід брусниці або смородини. Соус підходить до червоного м’яса.
Що потрібно?
• 250 г хрону;
• 250 г буряків;
• 200 мл води;
• 1 ст. л. 9-відсоткового оцту;
• 1 ч. л. солі.
Як приготувати?
Хрін очистити та пропустити через м’ясорубку. Свіжий буряк очистити і натерти на великій тертці. Поєднати ці та інші інгредієнти і добре перемішати. Можна готувати заздалегідь і зберігати у холодильнику.

Що потрібно?
• 100 мл оливкової олії;
• 20 г твердого сиру;
• 2 зубчики часнику;
• 1 куряче яйце;
• 3 ч. л. гірчиці;
• 1 ч. л. сухого молока;
• 0,5 год. л. лимонного соку;
• сіль та мелений чорний перець за смаком.
Як приготувати?
Яйце розбити у глибоку миску. Посолити та поперчити. Додати гірчицю, сухе молоко та лимонний сік. Збити міксером чи блендером. Не перестаючи збивати,
тонким цівком влити оливкову олію. Збивати до утворення густої однорідної маси. Часник пропустити через прес, сир натерти на дрібній тертці і додати їх до суміші, що вийшла. Ретельно перемішати. Соус добре поєднується з білим м’ясом та рибою, приготованими на грилі.

Що потрібно?
• 500 г йогурту без добавок;
• 1 свіжий огірок середнього розміру;
• 3 часточки часнику;
• 1 маленький зелений перець чилі;
• кріп;
• чорний мелений перець;
• бальзамічний оцет.
Як приготувати?
Огірок очистити від шкірки та натерти на тертці. Часник пропустити через прес, кріп дрібно покришити. У перцю чилі видалити насіння та дрібно нарізати.
Усі інгредієнти з’єднати з йогуртом та перемішати. Поперчити та додати бальзамічний оцет до смаку. Соус гарний з шашликом із баранини.

Що потрібно?
200 мл гранатового соку;
• 300 мл солодкого червоного вина;
• 3 часточки часнику;
• 1 ч. л. цукру;
• 1 ч. л. солі;
• 0,5 год. л. крохмалю;
• базилік;
• чорний та червоний мелений перець за смаком.
Як приготувати?
Змішати гранатовий сік та 200 мл вина. Часник пропустити через прес, базилік покришити. З’єднати ці інгредієнти, а також цукор, сіль та мелений перець у каструлі та поставити її на повільний вогонь. Коли закипить, накрити кришкою та варити ще 20 хвилин. Потім додати крохмаль, розведений у залишках вина, та тримати до густини.
Подавати остиглим. Соус також добре поєднується з бараниною.

Що потрібно?
• 50 г сметани жирністю 30%;
• 2 курячі яйця;
• 2 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. столового оцту;
• 1 ст. л. борошна;
• сіль за смаком.
Як приготувати?
Сіль, цукор та оцет змішати. Яйця відварити, потрібні лише жовтки. Їх потрібно протерти зі сметаною та борошном.
Потім у цю суміш додати посолений та підсолоджений оцет. Все це довести до кипіння сильному вогні. Вийде густий смачний соус.

Що потрібно?
• 200 г чорносливу без кісточок;
• 200 г очищених волоських горіхів;
• 500 г гострого кетчупу;
• 1 лимон.
Як приготувати?
Чорнослив промити та протерти через сито. Горіхи ошпарити окропом і потовкти
. З лимона вичавити сік, а цедру натерти на дрібній тертці. У каструлі з’єднати кетчуп, чорнослив, горіхи та цедру. Варити близько 5 хвилин|мінути|. В кінці додати лимонний сік, ретельно перемішати, зняти з вогню та остудити.

Що потрібно?
• 200 г кураги;
• 3 середні зелені яблука;
• 100 мл хересу або іншого кріпленого вина;
• 2 ч. л. каррі-порошка;
• сіль та чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати?
Курагу замочити у вині та залишити на 10–12 годин. Після цього додати суміш каррі і збити за допомогою блендера до консистенції пюре. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, дрібно нарізати. Поєднати їх з пюре з кураги, посолити і поперчити до смаку.
Соус добре відтінює курячий шашлик.

Що потрібно?
• 100 г гірчиці;
• 150 г гіркого перцю;
• 300 г яблук;
• 300 г моркви;
• 300 г часнику;
• 400 г томатів;
• 500 г болгарського перцю;
• 200 мл 9-процентного оцту;
• 2 ст. томатної пасти;
• петрушка;
• сіль.
Як приготувати?
Це соус а-ля аджика, але без консервації.
Солодкий та гіркий перець очистити від насіння. Яблука почистити, видалити серцевину. Помідори очистити від шкірки. Усі овочі пропустити через м’ясорубку. Потім додати до них томатну пасту, оцет, гірчицю, подрібнені часник та петрушку, посолити за смаком. Добре перемішати та дати настоятися кілька годин.

Що потрібно?
• 100 мл білого сухого вина;
• 200 г вершків жирністю 30%;
• 5 помідорів чері;
• половина цибулини;
• 1 ст. л. вершкового масла;
• лимонний сік, сіль та перець за смаком.
Як приготувати?
Цибулю дрібно нарізати та обсмажити на вершковому маслі до м’якості. Потім на сковороду влити вино та нарізані кубиками томати. Гасити 1-2 хвилини. Додати вершки, посолити,
поперчити та приправити лимонним соком. Перемішати та уварювати до густини. Коли соус охолоне, додати до нього нарізану петрушку. Він хороший для рибних стейків на грилі та для курки.

Що потрібно?
• 1 кг сливи;
• 3 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. солі;
• 5 зубчиків часнику;
• 0,5 год. л. червоного меленого перцю;
• 0,5 год. л. коріандру;
• свіжі кріп та кінза.
Як приготувати?
Сливу помити, вийняти кісточки і пропустити через м’ясорубку. У каструлі чи сотейнику з’єднати сливове пюре, цукор та сіль. Варити 5 хвилин. Потім додати подрібнені часник та зелень, перець та коріандр. Коли закипить, зняти з вогню і охолонути. Соус підходить до шашлику зі свинини та баранини.

Що потрібно?
• майонез (краще домашній);
• соєвий соус у пропорції один до трьох (на 100 г майонезу 30 г соєвого соусу);
• часник та чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати?
Змішати майонез та соєвий соус, додати пропущений через прес часник та перець. Соус має пікантний смак та підходить для шашлику з яловичини та свинини.
Що потрібно?
• 300 г сметани;
• 100 мл бульйону;
• 30 г вершкового масла;
• 1 ст. л. борошна;
• зелень кропу та петрушки;
• сіль та перець за смаком.
Як приготувати?
Борошно обсмажити на вершковому маслі|мастилі| до золотистого кольору. Потім влити на сковороду бульйон і тушкувати до загусання. Після цього додати сметану, дрібно нарізану зелень, сіль та перець. Гасити ще 3 хвилини.
Охолодити та подавати до шашлику з морепродуктів, риби чи курки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я