Що може бути краще, ніж приготування чаклунної домашньої випічки з мінімального набору інгредієнтів? Тільки те, що вона при цьому вийде ще й дієтичною. Дізнайтесь, як готується швидке вівсяне печиво на кефірі, яке не дасть вам набрати зайві кілограми.
Для замішування тіста ні пшеничне борошно, ні яйця не знадобляться.
Цукор також використати не потрібно. З його завданням чудово впорається мед. З’єднайте 2 скл. вівсяних пластівців та 1 скл. кефіру, і ви отримаєте чудову основу для низькокалорійного десерту.
Як приготувати вівсяне печиво на кефірі?
Щоб випічка вийшла пишною, рекомендуємо додати в тісто 0,5 ч. л. харчової соди.
Також ви можете замінити її розпушувачем. Цей крок допоможе приготувати не забите, а дуже ніжне та смачне печиво.
Складові:
Вівсяні пластівці 2 скл.
Кефір1 скл.
Мед 4 ст. л.
Сода 0,5 ч. л.
Приготування:
Подрібнюємо вівсяні пластівці за допомогою кавомолки або кухонного комбайна (помел має бути середнім).
У глибоку ємність вливаємо кефір кімнатної температури. Додаємо до нього мед. Добре все перемішуємо. У кефірно-медову суміш всипаємо харчову соду. Знову ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
В отриману суміш всипаємо подрібнені вівсяні пластівці. Перемішуємо до однорідної маси.
Накриваємо миску з готовим тестом харчовою плівкою.
Забираємо його в холодильник на півгодини для набухання вівсянки.
Формуємо із тіста майбутнє печиво. Викладаємо його на лист, застелений пергаментом.
Відправляємо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 7 хвилин. Потім перевертаємо його та випікаємо ще стільки ж часу. Після 15 хвилин, проведених у духовці, печиво набуде гарного рум’яного кольору.
Ці вівсяні ласощі відрізнятимуться від класичного своєю ніжною текстурою. Вам точно припадуть до душі такі ароматні печи, які принесуть задоволення без шкоди для фігури.
Мінімум калорій та максимум смаку!