Процес приготування смаженої риби не такий простий, як здається на перший погляд. Іноді шматочки філе розвалюються прямо на сковороді, а сама страва виходить дуже сухою. Як посмажити соковиту рибу, яка буде по-справжньому смачною, розповімо далі.

Більше подавати сухе філе, яке не тримає форми, вам не доведеться.
Так як у вашому арсеналі з’явиться маленький трюк, що забезпечить приготування найвдалішої рибки на сковороді. Вона просто танутиме в роті!

Як засмажити соковиту рибу: чудовий спосіб.

Невеликий фокус:

Перед тим як приступати до вмочування риби в клярі або обвалювання в паніровці, її слід замочити.

Для цього підійде звичайне коров’яче молоко з невеликою кількістю солі. У ньому рибу потрібно залишити на 30–60 хвилин (час залежить від розміру філе). Що це дасть?

Завдяки молоку ви зможете усунути більшу частину сильного рибного запаху та надати соковитості страві. Сіль же зробить філе пружнішим, тому при жарі воно не розвалиться.
Про молочний запах можете не переживати. У готовому блюді його помітно.

Рецепт найсмачнішої смаженої риби у клярі.

Необхідні інгредієнти:

500 г філе мінтаю
2 скл. молока
2 яйця
70 г пшеничного борошна
2 ч. л. солі
чорний мелений перець за смаком
3 ст. л. соняшникової олії

Спосіб приготування:

Розморожуємо філе мінтаю. Чекаємо, поки стіче вся зайва рідина. Нарізаємо рибу на порційні шматочки середнього розміру.
Вливаємо у глибоку ємність молоко. Всипаємо 1,5 ч. л. солі. Перемішуємо все. Занурюємо у молоко шматочки мінтаю. Воно має повністю покрити рибу. Залишаємо її на 40 хвилин. Обсушуємо мінтай паперовими рушниками.

Готуємо кляр. В окрему ємність вбиваємо яйця. Всипаємо 0,5 ч. л. солі та чорний мелений перець. Збиваємо все за допомогою виделки чи віночка.
Всипаємо до яєць пшеничне борошно. Перемішуємо до однорідності. Повинна вийти маса, що за консистенцією нагадує густу сметану.
За допомогою вилки беремо підготовлені шматочки мінтаю. Занурюємо їх у кляр з усіх боків.
Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній мінтай на середньому вогні без кришки. Готуємо його до рум’яності із двох сторін.

Не забувши про попереднє замочування риби в молоці, ви зможете подати до столу найсоковитіше та апетитне блюдо. Воно буде виглядати дуже презентабельно, адже філе у процесі обсмажування не розвалиться. Крім того, завдяки сьогоднішньому рецепту ви зробите чудовий кляр для риби, який не дасть витекти соку. Просто ідеально!

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я