Англійський рибний пиріг немає оригінального рецепта, тому інгредієнти часто варіюються. Зазвичай його готують з м’ясистої некістлявої риби, такої як лосось, тріска або хек. У деяких випадках також використовують копчену рибу для більш інтенсивного смаку.

англійський пиріг

Інгредієнти:

Риба червона, філе 300 г
Риба копчена 300 г
Молоко 600 мл
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Гвоздика 3 шт.
Зелений горошок заморожений 200 г
Яйця курячі 4 шт.
Твердий сир 60 г
Масло вершкове 30 г.

Для соусу:

Масло вершкове 50 г
Борошно пшеничне 50 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Часник, зубчики 2 шт.
Петрушка, гілочка 4 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком.

Для картопляного пюре:

Картопля 700 г
Масло вершкове 30 г
Молоко 120 мл
Сіль за смаком.

Приготування:

Картоплю очистьте, помийте, наріжте кубиками і варіть у підсоленій воді 25 хвилин. Потім злийте воду, додайте масло, молоко і пюруйте.

Яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Потім охолодіть і очистьте.

У каструлі доведіть до кипіння молоко, додайте свіжу і копчену рибу, цибулю і гвоздику. Доведіть до кипіння і варіть 8 хвилин. Потім дістаньте рибу шумівкою і перекладіть у тарілку. Цибулю і гвоздику з молока видаліть. Рибу подрібніть.

Для соусу очистьте цибулю, моркву і часник. Цибулю і часник подрібніть, моркву натріть на грубу терку.

У сковороді розтопіть масло, покладіть цибулю і часник, обсмажте 2 хвилини. Потім додайте моркву, перемішайте і смажте 5 хвилин. Всипте борошно, перемішайте і влийте молоко, в якому варилася риба. Варіть 3 хвилини, весь час мішаючи соус. Наприкінці додайте подрібнену петрушку, сіль і перець.

Форму змастіть маслом, на дно викладіть шматочки риби і горошок та залийте соусом. Яйця поріжте на скибочки і викладіть на соус. Зверху викладіть картопляне пюре і розрівняйте. Полийте 30 г розтопленого масла і посипте тертим сиром.

Помістіть у духовку, розігріту до 180°C, на 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, залиште постояти 10 хвилин, потім подавайте до столу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я