Домашнє засолювання риби – дуже вигідна справа. По перше, немає потреби переплачувати. По-друге, ви знаєте, з чого складається маринад, тому впевнені як продукт та його свіжість. А це важливо!

Досвідчені господині, проходячи біля прилавків із апетитним слабосолоним лососем, навіть не зупиняються. Адже вони знають, як смачно засолити рибу в домашніх умовах. До того ж це стосується не лише лосося, а й скумбрії з оселедцем.

Необхідні інгредієнти:

1 свіжий лосось
500 г кропу
1 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
2 ст. л. горілки

Як приготувати:

Видаляємо у риби хвіст та голову. Промиваємо її і добре обсушуємо паперовими рушниками. Обробляємо на два філе, намагаючись не пошкодити шкіру. Видаляємо кісточки.
Натираємо сторону філе без шкіри горілкою.
Подрібнюємо кріп. Додаємо до нього сіль та цукор. Наносимо готову суміш на одне філе. Потім накриваємо його другим. Добре притискаємо.
Загортаємо у харчову плівку, поміщаємо у контейнер та залишаємо при кімнатній температурі на 2 години. Потім забираємо в холодильник на 2 доби.

сьомга форель скумбрія

Маринована в квасі скумбрія.

Необхідні інгредієнти:

1 кг свіжої скумбрії
3 ст. л. лимонного соку
1 пуч. м’яти
1 пуч. петрушки
2 лаврові листочки
2 зуб. часнику
500 мл квасу
125 мл білого винного оцту
16 горошинок чорного перцю
4 ст. л. рослинного масла
сіль за смаком

Як приготувати:

Чистимо скумбрію. Ретельно її промиваємо. Викладаємо у форму для запікання. Додаємо сіль, чорний перець та лавровий лист.
Вливаємо лимонний сік та квас. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Обсушуємо рибу паперовими рушниками. Теплу скумбрію обробляємо на філе.
Дрібно нарізаємо листочки м’яти. Подрібнюємо часник та петрушку. Змішуємо їх та додаємо сіль. Вливаємо оцет і олію. Ретельно все перемішуємо.
Поміщаємо філе в глибоку ємність і заливаємо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 24 години

сьомга форель скумбрія
.
Оселедець у пряному маринаді

Необхідні інгредієнти:

1 кг оселедця
600 мл води
5 ст. л. морської солі
4 ст. л. цукру
12 горошинок чорного перцю
3 лаврові листи
4 сушених гвоздики
1 ст. л. рослинного масла

Як приготувати:

У каструлю наливаємо воду. Всипаємо сіль, цукор та перець.
Додаємо лавровий лист та сушену гвоздику.
Вливаємо олію. Доводимо до кипіння.
Миємо оселедець і не чистимо його. Викладаємо рибу щільно у банку. Заливаємо киплячим розсолом.
Забираємо у холод на 3 доби.
Малосольна форель за фінським рецептом

Необхідні інгредієнти:

1 кг свіжої форелі
2 ст. л. цукру
1 пуч. кропу
0,5 скл. сушеної брусниці
3 ст. л.
великої морської солі

Як приготувати:

Філе форелі викладаємо на пергамент, розміщуючи шкірою вниз. Посипаємо рибу сіллю та цукром.
Крупно нарізаємо кріп. Викладаємо його та ягоди брусниці на філе.
Загортаємо форель у пергамент і забираємо в холодильник на 2 доби.

Маринована в чаї скумбрія

Необхідні інгредієнти:

2 великі скумбрії
3 ст. л. заварювання чорного чаю
1 л води
3 ст. л. солі
3 ст. л. цукру

Як приготувати:

Доводимо до кипіння воду. Заварюємо чорний чай.
Додаємо в нього сіль та цукор. Ретельно розмішуємо. Охолоджений чай проціджуємо через марлю.
Чистимо оселедець. Видаляємо голову. Поміщаємо рибу в глибоку ємність. Заливаємо оселедець маринадом із чаю,
повністю її покриваючи.
Відправляємо у холодильник на 4 доби.

сьомга форель скумбрія

Виберіть той рецепт, який сподобався вам найбільше, і приступіть до засолювання ароматної рибки. Суміші прянощів зроблять її неймовірно смачною! Переконайтеся в цьому самостійно, а потім поділіться своїми враженнями!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я